Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzászólások

2010.01.03

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Esti gaz égetés a településen.

admin,2011.06.18 22:59

A tisztelt "gaz" égetők figyelmét felhívnám arra a tényre , hogy a kora esti
órákban az ablakukat nyissák ki,ha tudják.Általában az a szokásuk,hogy a szellőztetés idején gyújtják be a lekaszált,félig megszáradt füvet,gazt a többi lakó bosszúságára,akik a kánikulai hőség után szeretnének a lakásukba egy kis hűűűűűs levegőt beengedni.De ez lehetetlen a fentebb leírt tevékenység miatt.Micsoda marha szokás ez!!! Mi lenne ha délben gyujtogatna az illető amikor senki nincs a szabadban az ablakok zárva vannak.Miért kell ezt oktatás képpen leírni? Miért nem okosak az emberek ebben a témában? Kérek mindenkit ,hogy a közösségben az együttélés szabályait próbálják betartani !!! Jobb lesz mindenkinek.

sashalmi@mariapark.hu

Sashalmi László,2010.06.01 16:06

Tisztelt Olvasók!

A MáriaPark Környezetvédelmi hatásvizsgálatának részeként, megvizsgáltattuk a területet a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálattal. A most elkészült Örökségvédelmi hatástanulmány szerint, a területen, a felszínről, újkőkori (Kr.e. 6-5. évezred) leletek, valamint a római császárkorra (Kr.u. 1-4. század) és a középkorra (1000-1526) datálható leletanyag is előkerült.
Így, a beruházás megkezdése előtt, fel kell táratnunk a területet. A feltárás, valószínűleg igazolni fogja, hogy a térség már közel 10 ezer éve is lakott volt.

MáriaPark

hegizoli,2010.01.11 21:15

Köszönjük szépen Sashalmi László Úrnak a tájékoztatót és
ezúton kívánunk sok sikert,hogy ez a beruházás
megvalósuljon és a környező településeken élőknek
munkát biztosítson.

MáriaPark

Sashalmi László,2010.01.09 13:25

Több éve dolgozunk azért, hogy Mezőnagymihályon megvalósuljon a MáriaPark elnevezésű idegenforgalmi, szórakoztató és szabadidő központ. E beruházás, ma már a szakemberek által is elismerten, nemcsak a két régió (Észak-Magyarország, Észak-alföld) idegenforgalmi, oktatási és szórakoztatási helyzetén javítana, színesítene, de országos, sőt nemzetközi viszonylatban is megállná a helyét.
A létrejövő minimum 300 (de akár 500) új munkahely és a környék szolgáltatói, termelői, beszállítói felé jelentkező jelentős új kereslet pedig sokat lendíthetne a térség nehéz helyzetén.
Arról nem beszélve, hogy ez a beruházás felértékelné ezt az autópálya leágazást, újabb beruházásokat is idevonzva.

Elmondhatom, hogy mindezt érzékelhetően látják azok a hivatalok, szervezetek, akikkel eddig kapcsolatba kerültünk. Eddig mindenkinek a hozzáállása segítőkész, gyors és korrekt volt.

Egy ilyen nagy beruházás „összerakásának” legnehezebb része a finanszírozás megszervezése. Ezen a területen sem panaszkodhatunk, hiszen mind a pályázati, mind a nagyobb banki rendszerekben (pl.: MFB), nagyon kedvező és a beruházás jelentőségét megértő hozzáállással találkoztunk.

Helyi banki szinten azonban nem boldogulunk. A projekt tovább haladásához szükség lenne egy banki szemmel nem nagy összegű finanszírozásra, melyre fedezettel is rendelkezünk. Sajnos a mai pénzügyi helyzetben, a nagy kereskedelmi bankok nem hiteleznek projektcégeknek.
Kézenfekvő megoldás, hogy a helyi Takarékszövetkezethez forduljunk, hiszen neki több vonalon is érdeke lenne, hogy ez a beruházás létrejöjjön.
Sajnos azonban, lényegében érveink meghallgatása és számaink megvizsgálása nélkül eddig elutasítást kaptunk. Különösen fájó ez azért, mert több más Takarékszövetkezet vezetése jónak és finanszírozhatónak tartja a projektünket, azonban a másik területére, a helyiek ellenében, nem szándékoznak belépni.

Ezúton kérek mindenkit, akinek van lehetősége, hogy segítsen meggyőzni a helyi Takarékszövetkezetet, hogy álljon a projekt mellé, hiszen ez az ott lakók, de hosszabb távon, biztos vagyok benne, a Takarékszövetkezet érdeke is.

Köszönettel:

Sashalmi László
MáriaPark Kft.
www.mariapark.hu