Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

2012.05.30

 

 

 

AZ IGAZSÁG A BORSODI MEZŐSÉG TÁJVÉDELMI KÖRZET FÖLDJEIRŐL

dr. Mengyi RolandAz Országgyűlés 2012. 04.10.-i jegyzőkönyvében elolvashatják dr. Mengyi Roland és dr. Budai Gyula hozzászólásait a Borsodi Mezőség földbérleti szerződéseiről. Azonban a  képviselő, és az államtitkár "nem bontotta ki a teljes igazságot". Hozzászólásukban szó sem esett a botrányos körülményekdr. Budai Gyula között visszavont pályázatról, mely valós esélyt adott volna arra, hogy egy igazságos, körültekintő rendszer szerint valóban a helyi gazdák jussanak földhöz. A pályázat visszavonásáról a Borsodi Mezőség Gazdakör elnöksége által készített helyzetértékelő feljegyzést itt olvashatja.

Az újonnan meghirdetett pályázat nyerteseit az alábbi táblázat foglalja össze. A táblázat utolsó 3  oszlopa azt mutatja, hogy a  nyertes pályázó megfelelt volna-e a  korábban visszavont pályázat követelményeinek, illetve az NFA pályázatok követelményeinek. A pályázat visszavonását ugyanis  azzal indokolták, hogy egységesíteni akarják a nemzeti park pályázatait a Nemzeti Földalap pályázataival. Ez az érvelés megbukott, mert a feltételek nem azonosak, az NFA feltételeit jelentősen "felpuhították". Emiatt aztán  Borsodban olyan nyertesek is vannak, akik az NFA feltételeivel sem nyertek volna.  A legnagyobb területeket éppen azok nyerték, akik sem a korábbi pályázat, sem az NFA feltételeinek nem feleltek volna meg - ezért okunk van arra gondolni, hogy a korábbi pályázat visszavonása, és az újonnan kiírt pályázat "testreszabása" ezeknek a pályázóknak az érdekében történt.

A táblázat elején a kisebb területeket elnyertek vannak, akik mindhárom feltételrendszernek megfelelnek, majd az egyre nagyobb területeket elnyerő pályázók jönnek  sorra - ahol egyre több az eltérés... és egyre érdekesebbek a nyertesek. Újonnan alakult cégek, frissen odaköltözött "helyiek", távoli szakmák (műkörömépítő), 10 milliós adótartozás - végül, de nem utolsó sorban politikai kapcsolatok...

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Apáról fiúra Mezőnagymihályon

Mezőkövesd, Mezőnagymihály - Szolgálaton kívüli polgárőrök segítségével sikerült tetten érni és elfogni a tolvajokat.
 

Két mezőnagymihályi polgárőr, szolgálaton kívül éppen hazafelé tartott május 5-én az esti órákban, amikor a Művelődési Háznál, mely jelenleg felújítás alatt áll, gyanús zajra lettek figyelmesek.

A polgárőrök miközben háttérből figyelték, hogyan szerel szét két ember nagy igyekezettel különböző állványzati elemeket, telefonon értesítették az otthonában tartózkodó helyi körzeti megbízottat is. A helyszínre siető járőr és a bejelentő polgárőrök, a mit sem sejtő szorgalmas magánakció végrehajtóit cselekményük közben érték tetten. A házkutatás során olyan vaselemek is előkerültek, melyeket korábban tulajdonítottak el.  

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az állványzati elemeket szétszerelő apa és fia elleni ügyet, gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Forrás :- A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

###########################################################################################

 

 Megélhetőség vagy csak hobbi ? ................

p1300034.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#############################################################################################

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.